Οι γαιοσκώληκες διασπούν τις οργανικές ενώσεις που βρίσκονται στα υπολείμματα του νοικοκυριού σας μετατρέποντας αυτές σε πλούσιο οργανικό λίπασμα την πιο ολοκληρωμένη τροφή για όλα τα φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Η κομποστοποίηση με γαιοσκώληκες (vermicomposting) είναι ένας εξαίρετος τρόπος για να μετατρέψετε τα οργανικά σκουπίδια του νοικοκυριού σας σε μία πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία τροφή για τα φυτά σας δίχως τη δυσοσμία που προκαλούν οι συνηθισμένες μέθοδοι κομποστοποίησης. Η κομπόστα από γαιοσκώληκες (vermicompost) μπορεί να δημιουργηθεί τόσο μέσα στο σπίτι (εξαίρετη λύση για εφαρμογή σε διαμερίσματα πολυκατοικίας) όσο και στον κήπο ή την αυλή του σπιτιού σας.

Οι κάδοι κομποστοποίησης Original Wormery & Tiger Wormery χάρει στην ειδικά μελετημένη σχεδίασή τους θα εξασφαλίσουν όλο το απαραίτητο οξυγόνο για να μπορέσουν οι γαιοσκώληκες και οι μικροοργανισμοί να αναπαραχθούν και να δημιουργήσουν από τα φυτικά υπολείμματα της κουζίνας και του κήπου σας ένα εξαίρετο οργανικό λίπασμα για όλα τα φυτά του νοικοκυριού σας.
Ξεκινώντας τη δική σας φάρμα μέσα στους ειδικούς κάδους κομποστοποίησης (Original Wormery & Tiger Wormery) είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσετε δικό σας προϊόν γαιοσκώληκα ή σκωληκοκοπριά (vermicompost).

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ: Οι Γαιοσκώληκες αποτελούν τον τελειότερο αντιδραστήρα λιπασματοποίησης και αποδόμησης της οργανικής ύλης μετασχηματίζοντάς την στο πλέον αξιόλογο οργανικό και οικολογικό λίπασμα.

Ο γαιοσκώληκας Red Worm ή California red worm που φέρει την επιστημονική ονομασία Lumbricus rubellus αποτελεί το πιο παραγωγικό είδος (υψηλός ρυθμός αναπαραγωγής και μικρότερο χρόνο ωρίμανσης των νεογέννητων γαιοσκωλήκων) γαιοσκώληκα στον πλανήτη ιδιότητα η οποία συνδυαζόμενη την υψηλή του ανεκτικότητα σε μεγάλες πυκνότητες ατόμων (έως και 60.000 άτομα ανά τετραγωνικό μέτρο) καθιστά το συγκεκριμένο είδος ιδανικό για εκτροφή σε περιορισμένο χώρο. Ένας γαιοσκώληκας αυτού του είδους μπορεί να δώσει μέσα σε ένα έτος και υπο ιδανικές κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης έως και περισσότερα από 1500 απογόνους δια μέσω αλλεπάλληλων.

Ο γαιοσκώληκας είναι ικανός να καταναλώσει καθημερινά ποσότητα τροφής ίσης με το βάρος του (περίπου ένα γραμμάριο κατά μέσο όρο). Από αυτήν την ποσότητα το 50 % αφομοιώνεται από τον οργανισμό του για την ικανοποίηση των αναγκών του και το υπόλοιπο 50 % αποβάλλεται ως χουμοποιημένη ύλη και ταυτόχρονα άριστο οργανικό λίπασμα.

Η ποσότητα της σκωληκοκοπριάς που αποβάλλεται από το γαιοσκώληκα εμπλουτίζεται με διάφορα ένζυμα (διάσπασης των πρωτεϊνών) και φυτικές ορμόνες (αυξίνες) ενώ οι διάφοροι μικροοργανισμοί που συμβιούν με το γαιοσκώληκα προκαλούν διάσπαση των οργανικών ουσιών της τροφής του με αποτέλεσμα το σχηματισμό του χούμου και την ελευθέρωση στοιχείων χρήσιμων και απαραίτητων για τη θρέψη των φυτών.

Διαθέσιμες λύσεις για αγορά WORMERY και λοιπών συστημάτων κομποστοποίησης στο www.ecovrs.com

ΠΗΓΗ: http://www.vekkosgarden.gr/worms/