Διακοπές και πότισμα φυτών

Διακοπές και πότισμα φυτών

 

Υπάρχουν πολλά πράγματα να σκεφτείτε πριν φύγετε για διακοπές, ένα από αυτά είναι το πότισμα των φυτών σας. Με τους κατάλληλους τρόπους υπάρχει λύση, ώστε να φύγετε άφοβα και να μην κινδυνεύσουν τα φυτά σας, από την έλλειψη νερού.

1. Μπανιέρα

Αν έχετε λίγες και μικρές γλάστρες μπορείτε να τις τοποθετήσετε στην μπανιέρα. Επειδή στο χώρο του μπάνιου επικρατούν συνθήκες δροσιάς και υγρασίας, θα μπορέσουν να διατηρηθούν τα λουλούδια σας για 1 εβδομάδα. Σε περίπτωση που επιθυμείτε περισσότεροι υγρασία, κλείστε την τάπα της μπανιέρας και ρίξτε 2-3 εκατοστά νερό.

Προσοχή! Για να έχει επιτυχία, θα πρέπει να υπάρχει παράθυρο στο μπάνιο, για να μπαίνει φως. 

2. Μπουκάλια

Μπορείτε να πάρετε άδεια μπουκάλια, να τα γεμίσετε με νερό και να ανοίξετε μια τρύπα στο καπάκι τους. Στη συνέχεια θα τα αναποδογυρίσετε και θα βάλετε το στόμιο του μπουκαλιού μέσα στο χώμα. Επειδή είναι δύσκολή η στήριξη του μπουκαλιού στο χώμα μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο ειδικές λόγχες και να πετύχετε την στήριξη του. Τα φυτά σας θα μπορέσουν να ποτίζονται για 1 βδομάδα. 

Προσοχή! Τοποθετήστε τα μπουκάλια σωστά, διότι μπορεί να έχετε πρόβλημα με την ροή του νερού.

3. Σακούλες ποτίσματος

Υπάρχουν ειδικές σακούλες ποτίσματος που μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο. Τις γεμίζετε με νερό, τις κρεμάτε σε ένα σημείο και τοποθετείτε το φιτίλι μέσα στο χώμα. Θα ποτίζονται τα φυτά σας το πολύ μέχρι 1 βδομάδα.

Προσοχή! Τοποθετήστε τις σακούλες ποτίσματος σε σκιερό μέρος, για να μην εξατμίζετε γρήγορα το νερό.

4. Ειδικά ζελέ- κρύσταλλοι

Τα ειδικά ζελέ-κρύσταλλοι έχουν την ικανότητα να απορροφούν νερό τριπλάσια του όγκου τους. Έτσι όταν τα φυτά έχουν ανάγκη από νερό την αποδεσμεύουν οι κρύσταλλοι. Τοποθετείτε 10 γραμμάρια ή 1 κουταλιά της σούπας για μεσαίες γλάστρες, αν οι γλάστρες σας είναι μεγαλύτερες βάλτε περισσότερη ποσότητα. Αφού τους τοποθετήσετε ποτίστε  καλά το φυτό και στη συνέχεια ποτίστε ξανά μετά από 1-2 ώρες. Τα φυτά σας θα αντέξουν για 15 μέρες.

5. Αυτοποτιζόμενες γλάστρες

Μπορείτε να τις προμηθευτείτε από το εμπόριο. Είναι κατάλληλες για φυτά εσωτερικού χώρου. Με αυτές τις γλάστρες τα φυτά σας θα ποτίζονται για 2-4 βδομάδες. Κάποιες έχουν και αισθητήρα υγρασίας, με τον οποίο μπορείτε να ξέρετε πότε θα ποτίσετε τα φυτά σας. 

6. Αυτόματο πότισμα

Όσοι έχετε αυτόματο πότισμα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να  το ρυθμίσετε σωστά και να ελέγξετε αν τα μπεκ ρίχνουν στην σωστή θέση το νερό, ώστε να μην έχετε απώλειες και να ποτίζονται με επάρκεια τα φυτά σας.

 

Tip-άκος

Λίγες μέρες πριν φύγετε για διακοπές, δοκιμάστε τις μεθόδους. Για να είστε σίγουροι ότι λειτουργούν όλα σωστά.Δείτε περισσότερα

Λαχανάκι Βρυξελλών

Μίνι λάχανο με διπλάσια διατροφική αξία