Τι προσέχω στο κήπο όταν χιονίζει; (VIDEO)

Τι προσέχω στο κήπο όταν χιονίζει; (VIDEO)

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν έρχεται μεγάλη δοκιμασία για πολλά φυτά. 

Όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν έρχεται μεγάλη δοκιμασία για πολλά φυτά. Παρακάτω θα δούμε μερικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Πατήστε εδώ για να δείτε το VIDEO. https://www.youtube.com/watch?v=QBUIU_xQSaM

Εάν σας αρέσει το άρθρο μας και θέλετε να βλέπετε στο μέλλον άρθρα σαν αυτό κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και follow στο instagram.

Βιβλία για τη συντήρηση κήπου και βεράντας

Βιβλία που διάλεξα για εσάς: "ΚΗΠΟΣ & ΒΕΡΑΝΤΑ" https://geni.us/TmWx

"ΚΗΠΟΣ & ΒΕΡΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑ" https://geni.us/f9fMez

"ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΑΣ" https://geni.us/nZgK

"ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΡΑΝΤΑ" https://geni.us/1pXBT

Γενικές οδηγίες

  • Δε ρίχνουμε ποτέ αλάτι για να λιώσουμε το χιόνι γιατί προκαλεί εγκαύματα στα φυτά και στο γκαζόν.
  • Όταν καλύπτουμε ένα ευαίσθητο φυτό αφήνουμε μικρά κενά (ή κάνουμε μερικές τρύπες εάν είναι τυλιγμένο με κάποιο πλαστικό) για να αερίζεται και να αναπνέει το φυτό.
  • Δεν κάνουμε λιπάνσεις
  • Δεν κλαδεύουμε.
  • Εάν διαπιστώσουμε ζημιά από παγετό δε βιαζόμαστε να αντικαταστήσουμε το φυτό, αφού αυτό έχει πολύ ισχυρούς μηχανισμούς επιβίωσης και μπορεί να αναβλαστήσει μετά από μερικούς μήνες.

Αυτόματο πότισμα

Όταν υπάρχει υποψία παγετού κλείνουμε την κεντρική βάνα του ποτίσματος και κάνουμε ένα δοκιμαστικό κύκλο ποτίσματος (πατάμε το manual πότισμα στον προγραμματιστή). Με αυτόν τον τρόπο το νερό που έχει απομείνει στις ηλεκτροβάνες (ή στους προγραμματιστές μπαλκονιού) βγαίνει από το δίκτυο. Αν το νερό δε βγει από το δίκτυο, λόγω διαστολής (το νερό διαστέλλεται όταν γίνεται πάγος) υπάρχει περίπτωση να σπάσουν οι ηλεκτροβάνες ή οι προγραμματιστές μπαλκονιού.
 

Χλοοτάπητας

Σε περίπτωση που χιονίσει αποφεύγουμε να πατάμε το χλοοτάπητα, γιατί τα φύλλα του κρυσταλλοποιούνται και με το πάτημα σπάνε. Επίσης δεν κάνουμε λίπανση.

Θάμνοι & Δέντρα

  • Τυλίγουμε τα ευαίσθητα δέντρα με ύφασμα παγετοπροστασίας, όταν υπάρχει πρόβλεψη για παγετό. Με αυτό τον τρόπο ανεβάζουμε τη θερμοκρασία 2-3 °C στην κόμη του δέντρου. Αν δεν προλάβουμε, να προμηθευτούμε το ειδικό αυτό ύφασμα μπορούμε να τυλίξουμε το φυτό με κάποιο πλαστικό ή ακόμα και με μια κουβέρτα.
  • Σε περίπτωση χιονιού τινάζουμε με κάποιο κοντάρι το χιόνι από τα κλαδιά, για να μη σπάσουν από το βάρος.
  • Αποφεύγουμε να ρίχνουμε νερό πάνω τους, γιατί θα μετατραπεί σε πάγο.

Φυτά εσωτερικού χώρου

  • Σε περίπτωση που έχουμε σε εξωτερικό χώρο τα φυτά, τα μεταφέρουμε σε εσωτερικό.
  • Προσέχουμε να μην μεταβάλουμε απότομα τη θερμοκρασία γύρω τους. Έτσι αποφεύγουμε να τα βάζουμε δίπλα σε καλοριφέρ, τζάκι ή κάποια άλλη πηγή θερμότητας!

Κωνοφόρα

Η καλύτερη περίοδος για τα κωνοφόρα είναι ο χειμώνας και δε χρειάζεται να πάρουμε κανένα μέτρο προστασίας.Δείτε περισσότερα

Ηλίανθος

Έχει εμπνεύσει μεγάλους ζωγράφους όπως τον Van Gogh.

Βερβερίδα

Ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά για το μπαλκόνι και τον κήπο σας.