Μωβ ουρανός στην Ιαπωνία

Μωβ ουρανός στην Ιαπωνία

Φαινόμενο σκεδασμού

Φωτογραφίες:
https://twitter.com/Ca___virgo/status/1182576143058132993/photo/1
https://twitter.com/ara_to1/status/1182576630675337216/photo/1

Ο τυφώνας Hagibis έφερε έντονη βροχή και ισχυρούς ανέμους στην περιοχή και αναμένεται να είναι ο χειρότερος της Ιαπωνίας σε 60 χρόνια. Καθώς οι άνθρωποι στην Ιαπωνία προετοιμάζονταν για τον ισχυρό τυφώνα την Παρασκευή το βράδυ, κοίταξαν έξω για να δουν ένα περίεργο φαινόμενο: ένα φωτεινό μωβ ουρανό.

Το φαινόμενο έχει συμβεί αρκετές φορές και στις ΗΠΑ μετά από μεγάλες καταιγίδες ή μεγάλους τυφώνες. Οι μετεωρολόγοι λένε ότι αυτοί οι πανέμορφοι ουρανοί είναι αποτέλεσμα της «σκέδασης του φωτός».

Καθώς το ηλιακό φως πέφτει στη Γη, τα περισσότερα από τα χρώματα του φάσματος φωτός μπορούν να φτάσουν στην επιφάνεια χωρίς διακοπή. Tα χρώματα με μικρό μήκος κύματος όμως, όπως το μπλε και το μωβ, διασκορπίζονται προς κάθε κατεύθυνση. Λόγω της αυξημένης υγρασίας το φως αναπηδά από σταγονίδιο σε σταγονίδιο νερού μέχρι να φτάσει τελικά στα μάτια μας, αν και κυριαρχεί συνήθως το μπλε.

Αυτό το “μαγευτικό” φαινόμενο μπορεί να είναι όμορφο, προμήνυε όμως καταστροφικό κίνδυνο, καθώς τουλάχιστον 60 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο πέρασμα του τυφώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο: https://www.cbsnews.com/news/japan-typhoon-hagibis-brings-vivid-purple-s...Δείτε περισσότερα

Αγγούρι

Το αγγούρι είναι πλούσια σε βιταμίνες C και B1, Ca, K, Mg, S και έχει πολλές ιδιότητες.