Η ιστορία του Keukenhof.

 

Η ιστορία του Keukenhof, το όνομα του οποίου σημαίνει περιβόλι (κήπος της κουζίνας),πηγαίνει πίσω στον 15ο αιώνα. Η κόμισσα του Jacqueline της Βαυαρίας, Jacoba van Beieren (1401-1436), συγκέντρωσε φρούτα και λαχανικά απο τα δάση και την ύπαιθρο, ώστε να φτιάξει το δικό της περιβόλι, για την κουζίνα του κάστρου Teylingen. Το κάστρο χτίστηκε το 1641, σε μια έκταση πάνω απο 200 στρέμματα.

Οι αρχιτέκτονες τοπίου, Jan David Zocher και Louis Paul Zocher, οι οποίοι σχεδίασαν το Vondelpark-το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο του Άμστερνταμ, ξανασχεδίασαν το Keukenhof σε ύφος αγγλικής υπαίθρου.

Το 1949, μια ομάδα απο 20 εξαγωγείς ανθοβολβών, δημιούργησαν ενα πλάνο, προκειμένου να δημιουργήσουν στο Keukenhof, μια μόνιμη έκθεση ανοιξιάτικων ανθοβολβών, σηματοδοτώντας έτσι, την καθιέρωση του,ως ανοιξιάτικο πάρκο. Το πάρκο άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό, το 1950 και σημείωσε άμεση και μεγάλη επιτυχία, αφού έφτασε την πρώτη χρονιά, τις 236.000 επισκεπτών. Το πάρκο Keukenhof, μέσα σε 65 χρόνια, έχει καθιερωθεί ως παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο.

Το 2015, σημειώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η 66η έκθεση, που είχε σαν κεντρικό θέμα τον ζωγράφο Vincent Van Gogh.